Kövess minket

Hiphop

Nem engedik el Tekashi 6ix9ine feltételes szabadlábát, hiába kérte ezt a rapper

Megosztva

Tekashi 6ix9ine marad megfigyelés alatt, pedig már nagyon szabadulna a szigorú szemektől.

A Complex birtokába jutott iratok szerint ugyanis egy manhattani bíró nemrég visszautasította a rapper azon kérését, hogy idő előtt szüntessék meg a feltételes szabadlábra helyezését, melyet eredetileg 5 év hosszúságban állapítottak meg.

6ix9ine jogi képviselői azzal érveltek, hogy védencük „jogkövető magatartást” tanúsított a 2020-as szabadulása óta, és teljesen elvágta a korábbi bandakapcsolatait, röviden jó útra tért. A bíró ugyan elismerte, hogy a rapper tényleg jól viselkedik mostanában, de ettől még marad a megfigyeléssel és szabályokkal együtt járó feltételes szabadláb, mivel csak így biztosítható, hogy a rapper ezután se csússzon vissza a bünözői életmódjába.

A bíró továbbá kiemelte, hogy Tekashinak 300 órányi közmunkát írtak elő, melyből eddig csak 10-et teljesített. Az ügyvédek ezt azzal magyarázták, hogy a rapper híresség, így a közmunka számára veszélyekkel járhat, ezért apránként végzi csak azt. A bíró nyitva hagyta amúgy a kérdést, a jövőben tehát előfordulhat, hogy az 5 éves periódus előtt teljes szabadságot kap a rapper.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés