Kövess minket

Hiphop

Nem tudott dönteni a Fonogram zsűri, hogy Beton.Hofi vagy Majka kapja idén a rap díjat, szóval megkapták mindketten

Megosztva

Holtverseny alakult ki az idei Fonogram díjátadó hazai hiphop kategóriájában, ezért aztán Beton.Hofi és Majka is kapott díjat, előbbi a Playbánia című nagylemezéért, míg utóbbi a Molnár Tamással közös „Azt beszélik a városban” című daláért (igen, dalok és lemezek együtt szerepelnek a kategóriában). Beton.Hofi amúgy már zsinórban második éve nyeri a kategóriáját, Majka pedig habár pár éve még mérges volt a zsűrire, amiért nem adtak neki díjat, nemrég a Telex-nek azt nyilatkozta, hogy a mai, streaming uralta zenei világban nem számítanak a díjak, meg őt amúgy sem érdeklik ezek.

Az év külföldi rap vagy hiphop albuma Kendrick Lamar „Mr. Morale & The Big Steppers” című lemeze lett, melynek turnéja rekorddöntögető.

Ami a többi kategóriákat illeti:

Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Margaret Islandtől a Hol marad az én történetem/Rámszakadt (feat. JumoDaddy)/Szeszélyes lett, az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat Ava Max – Maybe You’re the Problem/Million Dollar Baby/Weapons című munkája kapta. Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele díjban a Platon Karataev – Partért kiáltó/Létra, az év külföldi alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele díjban a Tears For Fears – The Tipping Point részesült.

Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele díjat Caramel x Willcox – Visszavágyom/Visszavágyom (BHLZCK Remix), az év külföldi elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele díjat David Guetta – Crazy What Love Can Do (& Becky Hill & Ella Henderson)/I’m Good (Blue) nyerte el.

Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat a Depresszió – Vissza a Földre című lemeze, az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat a Ghost – Impera című anyaga kapta.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés