Kövess minket

Hiphop

Nevezetes rapper tetkók – halott barátot igen, párod nevéd soha ne varrasd

A hason lévő Thug Life csak egy a sok közül!

Megosztva

Forrás:

Általánosítani nem szép dolog, de lássuk be, hogy a hiphopban nagyon nehéz olyan előadót találni, aki ne rendelkezne legalább egy tetoválással. Vannak egészen furcsák – Gucci Mane és a jégkrémes arca -, vannak full gengszterek – számtalan rappernek van könnycsepp tetkója –, vannak túlzóak – Stitchesnek az arca például már lehet, hogy átlép egy határt – és vannak egészen ikonikusak. A cikkben inkább az utóbbiakkal foglalkozunk, van azért szép számmal.


Kezdjük a leghíresebbel, amit mindenki ismer, aki valamennyire jártas a hiphopban: 2Pac és az ő Thug Life tetkója. Még 1992-ben csináltatta a feliratot a hasára, amelyben a Life szó „i” betűje egy tölténnyel van helyettesítve. A Thug Life-ot, mint életformát hirdette és a kifejezés azóta is töretlen népszerűségnek örvend, még a mémkultúrába is bekerült. Ezenkívül, sok másik tetoválása is volt az 1996-ban elhunyt legendának, de kétségkívül ez a leghíresebb.

Térjünk át a keleti partra, New Yorkba ahol Pac egykori célpontja, P. Diddy is rendelkezik egy igazán komoly alkotással a hátán. A tetoválása egy akkora Szűz Mária portréból áll, hogy a csecsemő Jézus arca, már alig fért oda. Puff azzal a szöveggel tette fel Instára a képet, hogy „Ő mindig figyeli a hátam”. A tetoválás egyébként elképesztően részletes és tuti, hogy rengeteg időt vett igénybe, de az eredmény magáért beszél.

Forrás:

Maradjunk keleten, maradjunk a háttetkóknál: 50 Centnek is szét van varrva a háta. A háta felső részén a South Side felirat van, amely az otthonát, a Queens-i South Jamaica-t hivatott reprezentálni. Középen egy hatalmas 50, ahol az 5-ös számban még egy Gangsta szót is elrejtett – végül egy G-Unittal zárja a háta alsó részét. Diddy-től abban tér el merőben Curtis, hogy ő inkább a gengszter oldalát fogta meg a dolgoknak, ami érthető is, hiszen mégiscsak az ilyen jellegű zenékkel keresi kenyerét.

Forrás:

Egy másik Queensből származó rapper, a kb. fél éve elhunyt Prodigy is, akinek szintén jó pár tetkója van. A két legjobbal a csapatát, a Mobb Deep-et varrta magára: egyszer az alkarjára, egyszer a kézfejére. A kreativitása szerencsére nemcsak a szövegeiben bukott ki P-nek, hiszen a tetoválásaiba is vitt egy kis ötletet. A kézfején úgy oldotta meg, hogy – a hüvelykujj kivételével – minden ujján legyen egy betű, így ha ütésre kerül a sor a Mobb Deep sújt le az emberekre. Az alkarjánál pedig a Mobb felirat került a jobbra, a Deep felirat került a balra, így összekulcsolva pont kijön a legendás brigád neve.

Forrás:

The Game-ról köztudott, hogy nem szórakozik, ha a West Coastról van szó és ezt a tetkóiból is kiolvashatjuk: van rajta angyalnak ábrázolt 2Pac, N.W.A. felirat a jobb mellkasán, Eazy E az alkarján, számos bandatetkó, amelyeken keresztül a Blood-ot képviseli. Az egyik legjobb a jobb szeme alatt található LA betűpár, amely egy piros csillagban tündököl – ezt a Szovjetunióra emlékeztető csillagot egyébként azért varratta fel, hogy elfedje egy korábbi tetkóját, ami egy pillangó volt. Egy másik badass tetkója Mike Tysont ábrázolja és a jobb kézfején kapott helyet. A következő leírással látta el Instán a képet, a 40 Glock-kal erősen beefelő Game: „Így most már, ha a bíró kérdezi, hogy én húztam-e meg a ravaszt, nyugodt szívvel mondhatom neki, hogy Mike Tyson volt.”

Forrás:

Snoop Dogg régi barátját, a 2011-ben elhunyt Nate Dogg-ot varratta örökre magára, egyfajta tisztelgésképpen. Az arcképet azzal a szöveggel látta el: „Minden kutya a mennybe megy”.

Forrás:

Eminem a kislányát helyezte előtérbe, amikor tetoválásokról volt szó, hiszen a jobb vállán egy aranyosan mosolygó Hailie látható. Alatta a szöveg: Bonnie & Clyde. Ezzel utalhat a hasonló címet viselő számára, amelyben a halott nejét viszi a tengerparthoz, hogy ott beledobja a vízbe, miközben Hailie ott ül az anyósülésen.

Két citromdíjast említenénk a végén, amelyek intő példaként szolgálnak, hogy ne kapkodjuk el a párunkra utaló tetoválást. Iggy Azalea annyira beleélte magát az A$AP Rocky-val folytatott kapcsolatába, hogy az ujjaira, szavanként feltetoválta a rapper egyik lemezének a címét, a Live Love A$AP-et. Naná, hogy később szétmentek, Iggy pedig mehetett leszedetni. Ugyanígy járt Tyga is, akinek volt egy notórius kapcsolata Kylie Jennerrel. Tyga-ban is túlpörgött az elköteleződés szelleme, hisz a jobb karjára íratta fel Kylie nevét. Majd szakítottak, jött Travis Scott és teherbe ejtette a lányt.. Áú!

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés