Kövess minket

Hiphop

Offset szerint a túl hasonló előadók és zenék miatt csökken a hiphop népszerűsége

Megosztva

Offset is kifejtette a véleményét a hiphop jelenlegi állásáról. Az Apple Music számára, Ebro Dardennel nemrég készített interjújában a rappert arról kérdezték, hogy észrevett-e „változást a hiphop szcénában”. Offset a 2023-as streaming- és eladási számokat hozta fel, a széles körben tárgyalt visszaesést pedig az eredetiség hiányának tulajdonította.

Azt veszem észre, hogy a tartalom nélküli zenék senki fülét nem ütik meg” – mondta Offset. „Észrevettem, hogy az eladási számok kifejezetten a mi műfajunkban csökkentek, mert úgy érzem, hogy minden annyira egyforma„.

Offset azon is kesergett, hogy „semmi újat nem hoznak az előadók a szcénába”, és nem csak magát a zenét illetően. Más műfajokra is rámutatott, nevezetesen a popra és a countryra, és példákat hozott fel arra, hogy ezek a művészek miként csinálják másként.

Nem csak a hangzás terén, hanem minden téren. Kreatívan is” – mondta. „A legtöbb videoklipben Rolls Royce van a háttérben, két lánc pedig a nyakukon. Ez a szar kezd unalmas lenni, srácok. … Ezek a pop- és country-előadók közben tarolnak, mert ők a teljes körítéssel, a teljes csomaggal jönnek.

Offset szerint az is hozzájárul a hiphop erejének gyengüléséhez, hogy sokan 200 dolláros jegyeket árulnak a koncertjeikre, miközben a show, amit adnak közel sem ér annyit.

Korábban amúgy Juicy J beszélt erről a jelenségről, de a lemezeladási listákon sem olyan erős mostanában az amerikai hiphop, mint az elmúlt években volt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés