Kövess minket

Stílus

Percek alatt elkapkodták a szentelt vízzel megtöltött Nike Air Max 97 Jézus cipőket

A nem hivatalos kollab lépőt már 4 ezer dollárért árulják a használtpiacon.

Megosztva

Forrás:

Sneaker rajongók azonnal lecsaptak azokra az egyedi Nike Air Max 97-esekre, melyek „Jézus cipő„-ként terjedtek el, szenteltvízzel a talpukban, és egy kereszttel a fűzőknél. 

A különleges, és szigorúan nem hivatalos Nike kollab lépőket egy brooklyni kreatív művész kollektíva, a MSCHF készítette, összesen 24 párt árultak 1425 dollár (kb. 430 ezer forint) értékben az oldalukon, a cipőket percek alatt eladták. Hasonlításképp az eredeti, sima Nike Air Max 97 cipők jelenleg olyan 45 ezer forint körül mozognak, tehát a különbség hatalmas.

A fehér-lagúnakék színben tündöklő 97-eseknek a Jordán folyóból származó vizet fecskendeztek a talpukba, amit egy New York-i pap szentelt fel. A folyadékot előtte kicsit átszínezték, hogy könnyebben ki lehesen szúrni a buborékokban. De nem ez az egyetlen katolikus ismertetőjele a cipőknek, hisz a fűzőknél egy kereszt díszeleg, rajta egy arany Jézussal, míg a lépő oldalán az „MT 14:25” felirat olvasható, mely utalás Máté evangéliumának azon részére, melyben Jézus a vízen jár.

Forrás:

Forrás:

A MSCHF egyik tagja, Daniel Greenberg a New York Post-nak amúgy azt nyilatkozta, hogy a Nike X Jézus cipő ötlete egyfajta fricska a sneakerpiacot jellemző teljesen elborult kollab kultúrának. Greenberg számára az Adidas és az Arizona Iced Tea kollab volt az a pont, ahol úgy érezte, abszurd mélységeket ért el a kollab trend. „Azon gondolkodtunk, hogy milyen lenne ha a Nike közös lépőt dobna ki Jézussal, így jött az ötlet” – mondta.

A cipőkből még a hivatalos debüt előtt YouTuberek, és A$AP Rocky is kapott egy-egy mintapéldányt a hype növelése érdekében. A hype pedig létező, hisz cipők jelenleg 3-4 ezer dollár között keringenek a használtpiacon.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

(Esquire, CBS)

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: "Te vagy a 456. leggazdagabb, aki ezt az ATM-et használta" - fotóval együtt élőben rangsorolja az embereket a MSCHF pénzautomatája - Off Media

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük