Kövess minket

Aztaa

„Te vagy a 456. leggazdagabb, aki ezt az ATM-et használta” – fotóval együtt élőben rangsorolja az embereket a MSCHF pénzautomatája

Megosztva

Mit szólnál ahhoz, ha a következő pénzfelvételkor szembesíteni vele az ATM, hogy nem csak egyre kevesebb pénz van a számládon, de az előtted lévő ezer embernek sokkal több. És ha emellé még a fotódat is csatolná? A brooklyni MSCHF kollektíva megvalósította ezt, készítettek egy pénzautomatát, ami élőben rangsorolja a használókat.

A művészcsoport, akik korábban a Sátán és a Jézus cipőket is készítették, több másik polgárpukkasztó projekt mellett, a Art Basel Miami Beach kiállításon helyezték el a rangsoroló ATM-et, állításuk szerint azért, mert Florida pont az a hely, ahol az emberek imádják mutogatni, hogy mennyire gazdagok. A pénzautomata ugyanúgy működik, mint akármelyik másik, az ember bedugja a bankkártyáját, majd pénzt vehet le, esetleg megnézheti, hogy mennyi megtakarítása van, eközben viszont a MSCHF ATM fotót készít a használóról, a számláján lévő pénz alapján pedig rangsorolja a többi emberhez képest egy az automata fölött lévő képernyőn.

A ranglista felsőbb részein lenni persze hatalmas flex, egy ideig egy rózsaszín pólós ismeretlen vezette azt, közel 2,9 millió dolláros számlájával, de az EDM DJ, Diplo nemrég beelőzte őt, neki több mint 3 millió dollár volt a kártyáján.

A MSCHF automatát végül 75 ezer dollárért vette meg valaki, a jövőben máshol is kiállítják majd, de a ranglistát nem indítják újra.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés