Kövess minket

Film

Quentin Tarantino utolsó filmje egy pornó magazin írójáról fog szólni

Megosztva

Quentin Tarantino elárulta, hogy következő (és állítólag utolsó) filmje, ‘A filmkritikus‘ egy pornómagazinnak író kritikuson alapul. A szerepre „egy új főszereplőt” keres a „35 éves korosztályból”.

A Deadline-nak adott interjújában Tarantino tisztázta, hogy a filmet nem a nagyra becsült New Yorker kritikus, Pauline Kael ihlette, ahogy azt korábban feltételezték. Ehelyett a film 1977-ben, Kaliforniában játszódik, és „egy olyan fickóról szól, aki köztünk élt, de sosem volt igazán híres, filmkritikákat írt egy pornóújságnak„.

Tarantino az egyik tinédzserkori munkája során találkozott a kritikus írásaival: pornómagazinokat pakolt be egy automatába. Bár az interjúban nem árulta el a magazin nevét, a készülő filmjében The Popstar Pages címen fog szerepelni.

Az összes többi lap túlságosan mocskos volt ahhoz, hogy elolvassam, de aztán volt egy pornóújság, amelynek volt egy nagyon érdekes filmes oldala” – emlékezett vissza Tarantino. „A mainstream filmekről írt, és ő volt a másodvonalbeli kritikus. Szerintem nagyon jó és pokolian cinikus és vicces kritikus volt.” A filmrendező úgy jellemezte a kritikus írásait, mint a korai Howard Stern és Travis Bickle [Robert DeNiro karaktere a Taxisofőrben] keresztezése lenne, filmkritikusi formában persze. Ráadásul a filmkritikus úgy írt, mintha 55 éves lenne, pedig csak a 30-as évei elején-közepén járt. Kutatásai alapján Tarantino úgy véli, hogy a 30-as évei végén halt bele az alkoholizmusába.

Tarantino azt tervezi, hogy júniusban Los Angelesben megkezdi a film előkészületi munkáit. A főszerepre még senkit se választott ki, de Tarantino „új főszereplőt” keres majd, mivel a gyakori munkatársak, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt túl idősek a szerepre, amelyről azt mondta, hogy valaki 35 év körüli lesz.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés