Kövess minket

Hiphop

Rapperek fiai, akik nem okoznak csalódást a mikrofon mögött

Az alma meg a fája…

Megosztva

Forrás:

A hip-hop elérkezett abba az életkorába, hogy a ’90-es években berobbant arcok gyerekei mostanra felnőttek és saját útjukat próbálgatják – nem egy esetben azonban kényelmesen, az apjuk útját akarják bejárni. Van, akinek csak néhány jó éve volt, van olyan, aki feltörekvőben van és olyan is, aki már bőven megállja a helyét a popszakmában.

Young Dirty Bastard

Ol’ Dirty Bastard a Wu-Tang klán emblematikus alakja volt, akiről több őrült sztori is született, épp filmet készítenek az életéről, plusz állítólag 13 gyermeke született. Ekkora mintából nagy eséllyel kerül legalább egy név, aki fenn is tud valamilyen szinten maradni a hip-hopban, annak ellenére, hogy a név választása nem túl kreatív: ha a fater volt az öreg és mocskos szemétláda, akkor ő fiatal és mocskos lett. A srác leginkább örege nevéből él, stílusában, flowjában is nagyon hasonlít rá, fellépésein pedig előszeretettel húz olyan pólót, amelyen az apja képe látható. Bőszen osztogat interjúkat, fellépései is vannak, dobálja a projekteket, turnézott a klánnal, tehát szépen tengeti az életét édesapja árnyékában. Youtube-on több zenéje is fellelhető, bár túl sok megtekintést nem sikerül elérnie.

[vembed youtube=”gReIZQ1IL-4″ ]Lil Eazy-E

Evezzünk a nyugati oldalra, ahol a gengszterrap keresztapjának tekinthető, Eazy-E fiát vesszük elő, akinek szintén értékelhető karrierje van. A ma már 34 éves rapper több mixtape-t és albumot is kiadott, Youtube-on szép nézettségeket ér el, interjúzni is hívják, tehát sikerült egy szilárd egzisztenciát kialakítania a műfajban – valami, ami nem sok rapper utódnak sikerült. A kis E volt az, aki nem játszhatta el megboldogult édesapja szerepét a Straight Outta Compton című filmben, mert egy komolyabb tapasztalattal rendelkező színészt szerettek volna castingolni. Ez végül jól sült el, mivel a rappert megszemélyesítő Jason Mitchell a legkiemelkedőbb játékot nyújtotta az összes színész közül a filmben. Finomkodásra ne számítsunk Lil Eazy-E-től sem, a kőkemény gengszter vonalat képviseli ő is.

[vembed youtube=”U4cUwlD1CeU” ]King Combs

Ha a faterod az egyik legsikeresebb afro-amerikai vállalkozó, akkor könnyen fog menni a hip-hopban történő érvényesülés. Senkit sem lephet meg, hogy a Diddy által uralt Bad Boy Recordsnál találta meg az otthonát a srác, ahol egy másik Bad Boy archoz, Ma$e-hez hasonló flowval duruzsol a fülünkbe. Ha ez nem lenne elég, a divatvilágban is egyre jobban megveti a lábát: volt már a Dolce & Gabbana modellje. Mivel az apa erősen tolja a srácot, a flowja egy jól bevált recepten alapszik, így jó potenciállal vág bele a zeneiparba, amelyben csak idén kezdett el igazán lubickolni.

[vembed youtube=”yZ2sEXu9vp8″ ]Chris Rivers

A latino rapper, Big Pun is tovább örökítette a kreatív génjeit: Chris Rivers már több albumot is megjelentetett, rádiós freestyle-jait pedig a legjobbak is elismerték. Dolgozott együtt Method Mannel, Ghostface-szel, Termanology-val, Snowgoonsszal, flowjában nem törekszik édesapját követni, inkább a saját útját szeretné járni. A mainstreambe nem valószínű, hogy be fog törni, de nem is ez a célja – neki már az elég, ha van egy olyan közönsége, amely elismeri sorait.

[vembed youtube=”ed_ml5gDIiE” ]Jaden Smith

Magasra van téve a mérce, ha az édesapád a hip-hop egyik ikonikus alakja, akinek filmes karrierje is kiemelkedő. Will Smith fia, Jaden azonban igazi apja fia, mivel a zenét már 20 évesen sikerült teljes gőzzel bevennie, otthonosan mozog a mainstreamben, toplistákat tölt meg, miközben a filmiparban is szép sikereket ér el. Ami még fontosabb, hogy korántsem hasonlít zenében a faterjára – bár egy Gettin’ Jiggy Wit It stílussal nem nagyon lehetne manapság Billboardra kerülni -, hanem egyedi világot teremtett meg magának, amelyet egyre nagyobb tömeg követ. A listán ő tört be leginkább Hollywoodba, cserébe viszont ő a legmegosztóbb is a listánkon.

[vembed youtube=”GAO5DuqUgLc” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés