Kövess minket

Stílus

Rapperek ikonikus ruhadarabjai és kiegészítői a 2000-es évekből és utána

Nelly sebtapasza, Pharrell kalapja, A$AP Rocky és a Hood By Air.

Megosztva

Forrás:

Végigvettünk pár felejthetetlen ruhadarabot és kiegészítőt a rapperek ’90-es évekbeli ruhatárából, most lássuk ki mivel próbált kitűnni a kétezres években és utána.

Nelly a 2000-es évek egyik legnagyobbja sztárja, hiszen olyan eladásokat produkált, amelyeket kevesen, ráadásul időtálló zenéire a mai napig lehet veretni, pláne ha nagyon meleg van a klubban. Ha divatról van szó, ott is egyedit alkotott. Nála két dolgot is ki lehet emelni. Az egyik a sebtapasza, amit állítólag egy kosarazás közben kapott sebre kellett használni, de annyira bejött neki és a rajongóinak, hogy hagyta, hadd legyen a névjegye. A másik, amit kiemelnék az a Nike Air Force 1, amelyről még egy számot is írt, így repítve az egekbe a csuka eladásait.

Camron és a pink színéről már egy külön cikkben beszámoltam, ám a csapata is emlékezeteset alkotott a divatban. A Dipset volt az a group, akik igyekeztek a lehető legtöbb dolgukat amerikai zászlós mintával használni, ebben pedig a főkolompos Juelz Santana volt, akinek még a bandanája is az amerikai zászló színeiben tetszelgett.

Forrás:

Kanye Westhez nehéz bármit is huzamosabb ideig hozzákötni, mivel általában van egy ötlete, egy víziója, egy hangulata, ami tart maximum 1 évig majd elhal. Hordott már előszeretettel bőrruhákat (még szoknyát is), viselt maszkokat a fellépései alatt, a Strongerben viselt shutter szemüvegével divatot teremtett, a Yeezy kollekciót pedig már meg sem említem. Hiába változtatja ilyen gyakran a viseletét, mindenki követni akarja Ye-t.

Forrás:

Pharrell Williams korunk egyik legnagyobb zenei tehetsége, de a divatra is komoly hatást gyakorol. Az Adidas Superstart anno vele kezdték le reklámozni, erre láss csodát, ismét visszajött a divatba. A legnagyobb húzása azonban nem ez volt, de még csak nem is az, hogy évekig trucker hatben nyomult, amely így már nemcsak a kamionosok kedvelt fejfedője lett. A 2014-es Oscaron kapta fel az először röhejesen nagynak ható kalapját a zenész, hogy aztán még évekig folytassa a stílusát a 20 éve ugyanolyan fiatalnak festő Williams, miközben mindenkinek az járjon a fejébe körülötte, mit rejtegethet a gigászi kalap alatt.

Forrás:

Ha már fejfedők, ScHoolboy Q-nak is volt egy évekig tartó furcsa szerelme a divatban: a bucket hatek. A halászsapkák kb. 2 éven keresztül leválaszthatatlanok voltak Q fejéről és saját kezűleg gondoskodott arról, hogy a divatvilág tárt kapukkal várja vissza őket. A jelenség igazi üstökösként robbant be a köztudatba, mindenféle színben pompáztak a bucket hatek, Quincy minden klipjében egy újjal jelent meg.

Forrás:

50 Cent egy egész márkát teremtett a G-Unitnak, de ő maga leginkább a ferdén hordott fitted capjéről és az alatta lévő fejkendőjéről híres a divat szemszögéből. Persze amellett sem lehet elmenni szó nélkül, hogy a karrierjének első néhány évében golyóálló mellényben lépett színpadra, ami szintén az ő imidzsének elemévé vált.

Forrás:

A$AP Rocky lehet a második legnagyobb divatdiktátor a hip-hopban, Kanye West után és ezt ő is szereti hangoztatni. Még karrierjének kezdetén, 2011-2012-ben ő volt a királya a főleg fekete színben tetszelgő, ám néhol fehér mintát, feliratot viselő ruhadaraboknak, amelyek később egy egész szubkultúrának adott divatirányzatot. A Hood By Air márkát ő emelte fel, hogy aztán a Multiply számában visszadobja a porba. Miért? Mert megteheti.

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés