Kövess minket

Hiphop

Rekordáron kelt el 2Pac gyűrűje, ez lett a legdrágább hiphop tárgy a világon

Megosztva

Közel 30 évvel a halála után Tupac Shakur még mindig rekordokat döntöget. Hétfőn a Sotheby’s New York aukciósház közölte, hogy egy ékszer, amely egykor a rapperé volt, több mint 1 millió dollárért kelt el. Az arany, rubin és gyémánt koronagyűrű az aukciósház szerint „a valaha árverésen eladott legértékesebb hip hop műtárgy” lett.

A gyűrű soha nem látott 1 016 000 dollárért kelt el, miközben a licitháború előtt még csak 300 000 dollárra becsülték az árát. A gyűrűt amúgy maga Pac tervezte, és három nappal a lelövése előtt is viselte egy díjátadón.

A Sotheby’s hozzátette, hogy Tupac egyedi gyűrűjét Niccolo Machiavelli ‘A fejedelem‘ című politikai kiáltványa iránti vonzódása ihlette.

Amikor eljött az ideje, hogy elkészítse a gyűrűt, Pac a középkori európai királyok koronái felé kutakodott inspirációként. Keresztanyja, tanácsadója, „nénikéje”, pénzkezelője, gondozója és élethosszig tartó támogatója, Yaasmyn Fula szerint Tupac édesanyja, Afeni Shakur már fiatal korában a következő mantrát tanította neki: „Te vagy a mi fekete hercegünk. Te vagy az én csodám, és büszkévé teszed a fekete embereket„. Fula volt az, aki felajánlotta a gyűrűt árverésre, a vevő kiléte nem ismert.

(People)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés