Kövess minket

Aztaa

Rekordösszegért, több, mint 180 millió forintért kelt el egy aláírt Air Jordan 1

A világ legdrágább cipőjét Michael Jordan az újoncszezonjában hordta.

Megosztva

Forrás:

A Last Dance című, Michael Jordan 1997-98-as szezonjára kiélezett, ám egész életét, karrierjét és csapattársait bemutató Netflix-es dokumentumsorozatnak köszönhetően reneszánszát éli a sporttörténelem egyik legmeghatározóbb alakja körüli kultusz. A mesterien megalkotott, minden fontos szereplőt megszólaltató és Jordan életének összes aspektusára kiterjedő sorozatnak köszönhetően a GOAT nevével fémjelzett cipők árai a csillagos eget verdesik a kereskedelmi piacokon, a felhevült pillanat pedig egy aukció keretében érte el a tetőpontját.

Jordan Geller magángyűjtő május 8-án bocsátotta a Sotheby aukciósházon keresztül licitre azt az aláírt Chicago Air Jordan 1-t, amelyet 1985-ben, az újoncszezonjában hordott a Bulls ikonja. Előzetesen 100 és 150 ezer dollár – kb. 33 és 49 millió forint – közé prognosztizálták a végső árát, ám a tegnapi napon lezárult aukción végül egy döbbenetes, 560 000 dolláros – kb. 182 millió forintos – áron cserélt gazdát a cipő.

Forrás:

A korábbi rekordot egy 2019-ben eladott, sohasem használt Nike Waffle Racing Flat “Moon Shoes” tartotta, amit egy kanadai vállalkozó, Miles Nadal vásárolt meg 437 500 dollárért (kb. 142 millió forintért). Korábban 2017-ben kelt el brutálisan magas összegért egy Jordan által meccs közben hordott csuka: akkor 190 000 dollárt (mai árfolyamon számolva kb. 62 millió forintot) adtak azért a Converse Fastbreak párért, amelyben 1984-ben olimpiai aranyat nyert Michael. Ezt megelőzően a hírhedt Flu Game-ben – az 1997-es bajnoki döntőben – taposott cipője ért el csillagászati összeget: 104 765 dollárt, kb. 34 millió forintot fizettek érte.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés