Kövess minket

Hiphop

Rendőrből gengszter rapper: a Rick Ross sztori

A rapper hitelessége bedőlt, de a karrierje egyáltalán nem.

Megosztva

Forrás:

Rick Ross betöltötte a 42. életévét, van mögötte nem kevesebb, mint 9 stúdió album, a Maybach Music kiadónak a feje és még néhány Grammy-jelölést is magáénak tudhat. Azonban hiába adja el magát egy igazi gengszternek és drogbárónak, a múltban megfordult a törvény másik, jó oldalán is.

Rick Ross már a névválasztással sugallni akarta, hogy ő tökig van a drogban: „Freeway” Rick Ross után vette fel a nevét, aki tényleg egy drogbáró, ám kettejüknek semmi közük egymáshoz. Ebből a névkoppintásból később balhé is kerekedett, mivel a drogbáró nem nézte jó szemmel, hogy így visszaélnek a kétes eredetű hírnevével, úgyhogy egy 10 milliós pert akasztott Rick Ross nyakába. A per azonban nem élt hosszú életet a bíróságon, elvetették, mivel elég hülyén hangzik a törvény emberei előtt, hogy „ez a rapper miért használja az én híres nevem, ami azért lett ismert, mert elképesztően sikeres drogkereskedő vagyok?” Csoda, hogy egyáltalán a perig eljutottak.

[vembed youtube=”JU9TouRnO84″ ]Visszatérve a rapperre, Rozay már az első lemezétől kezdve építette a drogbáró imidzsét és egészen sikeresen. A beszédes „Hustlin” című dala, ami a debut Port of Miami” album vezető kislemeze volt rögtön hatalmasat robbant, a folytatás, a „Push It” pedig a Sebhelyesarcú híres betétdalának hangmintáját használja, a rapper tehát nem finomkodott, teljesen beleállt a témába. Az albumai egyre több emberhez jutottak el, egyre többen vették, a kritikusok is felkapták – tehát egyre inkább felfelé ívelt a karrierje. Történt azonban egy kisebb törés ebben a sikeres szakaszban, ami szorosan köthető 50 Centhez. Kettejük között kialakult egy erősebb beef, ami állítólag azzal kezdődött, hogy 50 csúnyán nézett Rick Rossra a BET Hip Hop gálán. Ez kb. annyira szánalmas indok, mint amikor Meek Mill beleszállt Drake-be, amiért az nem tweetelt az albumáról – de az egy másik sztori. Mindenesetre Ross elkezdte a számaiban a sorok között kiosztani 50-t, aki egy figyelmeztetőlövéssel válaszolt: „Rick Ross, akkor most poénból elbaszom az életed”. Erre kirakott a közösségi oldalára egy képet Rick Rossról egyenruhában.

Forrás:

Hogy került rá? Nem valami szexuális színjáték részeként, hanem 18 hónapig börtönőrként dolgozott Floridában. Először tagadta, hogy egyáltalán ő lenne a képen, de miután érezte, hogy ebből nem fog tudni visszajönni, bevallotta, ahogy azt is, hogy az egyik spanja miatt vállalta be az egészet. 50 Centet pedig ismerjük, ha megérzi a beef szagát, nagyon rámegy. Emberünk rajzfilmeket készíttetett Rick Rossról, amiben, mint börtönőr jelenik meg és pl. a sittről megszökött DMX-et üldözi, de egy officerricky.com honlappal is meglepte a rappertársát. Persze mentek még az odaszólások, videoklipekben a másik temetésének eljátszása, de mostanra elhalkultak a verbális pisztolyok egymás felé.

Rick Rossról tehát kiderült, hogy igazából börtönőrként is melózott, de különösen nem tette jégre a karrierjét. Persze az igazi, old school, mindenhol a realséget kereső arcoknál ez érvágás Ross felé, hiszen hogyan lehetnél hiteles, ha egyszer már rendőr voltál? Van benne valami, ahogy abban is, ahogy 50 fogalmazott: „Ennél nem lehet rosszabb. Itt van ez a csávó, aki börtönőrként dolgozott, de az összes számában egy drogbáróként jelenik meg.” A hitelességét jócskán lerontotta, viszont a rajongóiból nem veszített, hiszen az emberek jobban figyelnek egy keményebb alapra, egy durva szövegre, mintsem, hogy mennyire igaz az, amit mond a rapper.

A történetből két tanulságot lehet levonni. Egyrészt sosem szabad elhinni, kétkedve kell fogadni, amit egy rapper szövegel, hisz azt mondanak, amit akarnak, fullba kamuzhatnak is. Másrészt, ha rapper vagy, kb. bármit mondhatsz, ha elég jó vagy, épp az előző pont miatt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés