Kövess minket

Aztaa

Saját fogyasztásra termesztett marihuánát egy brit nő Kaposvár környékén, most börtön várhat rá

Megosztva

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emeltek vádat azzal az ötvenes éveiben járó brit állampolgárságú nővel szemben, aki nagy tételben termesztett kábítószer-növényeket a saját kertjében – írja az Ügyészség hivatalos weboldala.

A vádirat lényege szerint a brit nő a 2010-es évek közepén telepedett le egy Kaposvár környéki faluban, melyhez nagyobb terület tartozott. A vádlott idővel több növényi magot szerzett meg, majd azokat a lakóház hátsó udvarán elültette és azokból saját fogyasztás céljából kannabisz növényt termesztett.

Az elkövető tevékenységéről 2022 szeptemberében „szereztek tudomást” a kaposvári rendőrök, akiket az asszonynál tartott kutatás során egy ún. permakultúra szemlélet alapján kialakított kert fogadott, melyben vegyesen dísznövények, gyógynövények, fűszernövények és az eredeti honos növényzet növényei voltak megtalálhatók. A nyomozók ugyanakkor a növények között több mint 100 tő, különböző fejlettségi fázisban lévő kenderhibrid növényt fedeztek fel, melyek termesztése a helyszínen tapasztaltak alapján folyamatos, körforgásszerű volt.

A nyomozók a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő növényeket a helyszínen lefoglalták.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(címlapfotó: Ügyészség)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés