Kövess minket

Aztaa

Te kitörölnéd a rossz emlékeket?

Forradalmi újítást vihetnek véghez az amerikai tudósok.

Megosztva


Rossz dolgok mindenkivel történnek az életben. Még a legpozitívabb embernek is van olyan élménye, amit legszívesebben örökre kitörölne a memóriájából. Nos, erre most akár lehetőségünk is lesz.

A PBS csatorna egy új műsort indít Memory Hackers címmel, amelyben számtalan olyan tudós nyilatkozik, akik véghezvittek memóriatörlést a való életben. „Az emlékek mindig törlődnek az agyunkból. Vannak azonban olyan rossz beidegződések, mint például a félelem, amit nem sikerül egyszerűen kivernünk a fejünkből. Olyan precíz mechanizmusokat fedeztünk fel, amelyekkel irányíthatjuk a memóriánkat.” – mondták a film készítői.

Az egyik legjobb alanyuk a 12 éves Jake Hausler volt, aki 8 éves kora óta minden egyes napra pontosan emlékszik. Ő az egyik legfiatalabb ember, akit fotografikus memóriával diagnosztizáltak, így keresve sem találhattak volna jobb pácienst arra, hogy teszteljék a memóriatörlést.

Julia Shaw, a londoni South Bank Egyetem pszichológia professzora egy egészen más módszert próbált ki pár tesztalanyon. Ő egy olyan rendszert alkotott meg, amellyel hamis emlékképeket lehet beépíteni az emberek fejébe.

Érdekesnek ígérkezik a műsor, pár rövidfilm már fel is került belőle a Youtube-ra, ahol ti is követhetitek a forradalminak számító kutatás eredményeit.

[vembed youtube=”MZXmWOju1V8″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés