Keresés
10O
Budapest
2017.10.23., hétfő (Gyöngyi)

Videófelvevő napszemüvegeket dobott piacra a Snapchat

Szaghmeiszter Máté- 2016.11.15. 18:33
2319
Vajon be tudnak törni arra a piacra, ahol a Google elbukott?
A Snapchat hivatalosan is kiszélesítette a portfólióját és most már nem csak szoftverben, hanem hardverben is gondolkodnak. Első termékük, a Spectacles, egy videófelvételre is alkalmas napszemüveg, mely ha sikeres lesz, utat törhet a Google által bepróbált, de eddig még üresen tátongó okosszemüveg piacra.

A Spectacles a Google Glass-szal ellentétben nem akarja helyettesíteni a telefonunkat. Nem lehet rajta emaileket olvasni, vagy livestreamelni, egyetlen dologra jó: 10 másodperces videófelvételek készítésére, melyeket később megoszthatunk Snapchaten, vagy elküldhetünk a barátainknak. A színes szemüvegek bluetooth-on keresztül csatlakoznak a telefonunkhoz és minden egyes felvett 10 másodpercet a Memoriesba küld, tehát nem automatikusan posztolja őket, így később kiválogathatjuk, hogy mit akarunk kirakni és persze filtereket, szövegeket is rakhatunk rá, vagy elküldhetjük privátba valakinek. A videómód elindítására egy külön gombot helyeztek el a szemüvegen, a baloldali kör pedig folyamatosan jelzi a körülöttünk lévőknek, ha épp videózunk.

A felvett videó minősége a megjelentek tesztek szerint hagy kivetnivalót maga után, de cserébe a kamera halszemszerűen rögzít, így nem csak vertikálisan, hanem a telefont elfordítva, horizontálisan is élvezhetjük életünk filmjeit. A cég még arra is ügyelt, hogy ne árassza el a piacot a szemüvegekkel, mivel csak az általuk felállított automatákból lehet megvásárolni őket (átszámítva kb. 37 ezer forintért), és nem is nagyon mondják el, hol vannak azok a bizonyos automaták, így gerjesztve csalóka hype-ot az egész körül.


A dolog mindenesetre működik, a TechCrunch beszámolója szerint például a kaliforniai Venice Beachnél több százan álltak sorba az automata előtt a megjelenéskor. Meglátjuk lesz-e annyira sikeres, hogy egy Spectacles 2 már Európában is kapható legyen.Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom