Kövess minket

Események

The Game turnéja utolsó állomásaként bevette az Akváriumot

A west coast veterán megidézte nekünk a 2000-es évek elejét és patent showt hozott hazánkba.

Megosztva

Forrás:

The Game Documentary albumára bátran ráhúznám a klasszikus jelzőt: hibátlan alapok és hangzás, a rapper erőszakos és sikerre éhes, Dr. Dre pedig nem tud hibázni, ha protezsált választásról van szó. De tekintve, hogy az a lemez már 15 éves, kiváncsian vártam mit ad 2020-ban a nyugat-parti rapper budapesti koncertje.

Bár néhány évvel ezelőtt már bejelentették, hogy Game koncert lesz a Balaton Soundon, akkor elmaradt (sőt 2005-ben a Szigeten is majdnem fellépett, az is le lett mondva) – most csak az előfellépőként résztvevő, Curtis nem jelent meg betegség miatt. A helyszínnek választott Akváriummal nem volt probléma, hiszen épp elég embert engedtek be, hogy ne legyen tömegnyomor és a hangosításra sem lehetett panasz. Minden adott volt egy remek koncerthez, amire DJ Nara és DJ O’Neal melegítette a népet, hogy aztán D. Cross és Coyote for Hire vegyék át a színpadot. A kellően felspanoló számaik között csináltak helyet egy Kobe és Gigi megemlékezésre, fuck Donald Trump skandálásra, illetve a közönség soraiból egy csajt is felhúztak, hogy az egyik trackjükre nyomja – igaz, kettőt próbáltak felhúzni, de az egyik inkább meghátrált.

A turné utolsó európai állomásaként szolgáló koncert ezután egy meglepően hosszú üresjárattal folytatódott és a 45 perces késés során érthető módon felhangzott a csípős “mi a fasz van” rigmus, cserébe sokkal nagyobb volt a lelkesedés, amikor a west coast veterán végre megjelent a színpadon egy North Face kabátban, amit indokolatlanul magán hagyott az amúgy teljesen átmelegedett teremben. Az újabb számaival kezdett, de érezhető volt a közönségen, hogy nem erre vágynak, túl sok reakciót nem kapott tőlük az első pár szám során. A lassú kezdés után viszont kihangsúlyozta, hogy nem lehetne itt, ha Dr. Dre nem segít neki a karrierjében, így a tömegre robbantotta a Next Episode-ot. Innentől aztán egykettőre 100-ra gyorsult a közönség, akik közt sokan a rapper Bloods kötődéséhez hűen full pirosban voltak. Ezután egyik klasszikus követte a másikat: Westside Story, Red Nation, It’s Okay, Higher. Az újabb slágerei közül felcsendült az El Chapo és az Ali Bomaye is, utóbbi során egy Kobe mezt dobott a közönség soraiba. Ettől nagyobb volumenű tribute-tal is megtisztelte az elhunyt Lakers legendát és kislányát, Gigi-t: Eminem Lose Yourselfjére csápoltatott mindenkit, így hajtva fejet a tragikus baleset áldozatai előtt.

[vembed youtube=”eU4ZvfkmOck” ]A dinamikus és kevés megtorpanással lenyomott koncert közben azért ő is megszomjazott, így fogott egy üveg vodkát és a 2020-as év eddigi legnagyobb hiphop slágerére, a Roddy Ricch féle „The Box”-ra nyakalta be, feltehetően húzóra. A koncert vége felé nem felejtette el 2Pacot sem – őt a Hail Mary-vel ajándékozta meg. A zárás nem lehetett más, mint a How We Do, amit az egész közönség hatalmas elánnal élt meg, majd a Hate It or Love It trackkel idézte meg 2005-öt, a durageket, a G-Unitot és 50 Centet. Úgy gondolom, hogy az egy órás koncert után mindenki elégedetten távozhatott, hisz azt kapta, amit várt, semmivel sem kevesebbet, igaz többet sem.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük