Kövess minket

Aztaa

The Weeknd-és Drake-kurzus indul egy torontói egyetemen

Megosztva

Ha torontói vagy, hamarosan a város nagyjairól, avagy Drake-ről és The Weekndről is tanulhatsz az egyetemen – írta meg a New York-i iHeartRadio.

Mint kiderült, a kanadai Ryerson Egyetem (a suli jelenleg az új nevére vár, ezért jelenleg sokan X University-ként hivatkoznak rá) a 2022-es téli szemeszter során indítja el a két torontói előadóval foglalkozó médiás kurzust, mely a RTA 950: Deconstructing Drake and The Weeknd néven fut.

Az órát Dalton Higgins publicista-író tartja majd, aki számos egyetemen oktatott már hiphop és popkult témá(k)ban Amerika-szerte, emellett hiphop-tematikájú tankönyvekbe is írt.

„Hogy miért pont Drake és The Weekend? – kérdezhetitek sokan. Számtalan kurzust tartanak olyan rock-, folk-és popsztárokról, mint Miley Cyrus, Bruce Springsteen és Lady Gaga, szóval miért ne lehetne ugyanezt The Weekendről és Drizzyről is?” – írta posztjában Higgins.

„Ideje végre értékelni, elismerni és az akadémiai kánonba is beemelni a kanadai rap-és R&B-ikonjainkat. A tudósok és történészek számára is fontos lehet megvizsgálni és tanulmányozni a torontói zenei színteret, mely kitermelte magából Drake-et és Weekndet, majd segített megteremteni azokat a körülményeket, amiknek hála mega sikeressé tudtak válni. Az igazi móka és a mélyebb, beható tanulás még csak most kezdődik.” – zárta mondandóját az oktató.

Mi imádjuk az ötletet, felkészül az ELTE és minden magyar egyetem.

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Harry Styles-kurzus indítanak a Texasi Egyetemen – Off Media

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés