Kövess minket

Hiphop

Továbbra is JAY-Z a világ leggazdagabb rappere

Megosztva

Kiderült JAY-Z és Rihanna jelenlegi (becsült) nettó vagyona a Forbes 2024-es híresség-milliárdosok listájának köszönhetően.

A kiadvány kedden (április 2.) közzétett jelentésében Hova és RiRi is a világ 10 leggazdagabb híressége között szerepel. Rihanna a kilencedik helyen áll 1,4 milliárd dolláros becsült vagyonnal, ami nagyrészt a milliárdos márkáinak, a Fenty Beauty-nak és a Savage X-nek köszönhető. JAY-Z, aki a hiphop első milliárdosa volt az ötödik helyen áll 2,5 milliárd dolláros vagyonával, amelyet különböző üzleti és szórakoztatóipari vállalkozásai, befektetései és híres zenei katalógusa révén halmozott fel. A rapper vagyona megegyezik ezek szerint a tavalyi eredményével. Ez a szám nem tartalmazza felesége, Beyoncé vagyonát, amelyet 500 millió dollárra becsülnek.

A listán szerepel még Magic Johnson (1,2 milliárd dollár), LeBron James (1,2 milliárd dollár), Kim Kardashian (1,7 milliárd dollár) és Oprah Winfrey (2,8 milliárd dollár). A három leggazdagabb híresség között Michael Jordan 3,2 milliárd dollárral a harmadik, Steven Spielberg 4,8 milliárd dollárral a második, és George Lucas 5,5 milliárd dollárral áll az élen.

A listáról feltűnően hiányzik Diddy, aki 2022 októberében csatlakozott a milliárdosok klubjához, így Hov mögött ő volt a második leggazdagabb rapper.

A Bad Boy-főnök részvényei az elmúlt hónapokban több szexuális zaklatási per és a szövetségi szexkereskedelmi nyomozás miatt zuhantak. A jogi dráma miatt kénytelen volt megválni a Diageo szeszipari óriáscégtől, amellyel a Cîroc és a DeLeón társtulajdonosa volt, valamint eladni kényszerült a 2013-ban általa alapított Revolt médiahálózatban lévő részvényeit.

Mindkét vállalat hatalmas darabot tett ki a nettó vagyonából, amelyet a Forbes jelenleg mindössze 90 millió dollárra becsül.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés