Kövess minket

Aztaa

Trump olyan, mint Hitler?

A volt mexikói elnökök szerint igen.

Megosztva


Donald Trumpról nincsenek túl jó véleménnyel a politikusok. Nagyon sokan kritizálják a beszédei miatt, több hírességet megsértett már a Twitter oldalán, és kampányaiban is rendszeresen szapulja például a mexikóiakat. Az egyik volt mexikói elnök, Felipe Calderón Adolf Hitlerhez hasonlította.

Trump ugyanis legutóbb úgy jellemezte a mexikói bevándorlókat, hogy legtöbbjük drogdílerként tevékenykedik és nagyon erőszakos is emellett, és ha megválasztják, megígérteti a mexikóiakkal, hogy fizessenek az amerikai határon felhúzott kerítés felépítéséért. Ez nem tetszett Calderónnak, aki nemes egyszerűséggel Hitlerhez hasonlította az elnökjelöltet. „A csak fehér emberekből álló hatalom megteremtése nem csak migránsellenes. Az, hogy elítéli azokat az embereket, akik nem olyan bőrszínnel rendelkeznek, mint ő, az nyílt rasszizmusnak minősül, és engem Adolf Hitlerre emlékeztet, ugyanis ő pont ugyanezt tette a saját idejében” – mondta Felipe Calderón.

Egy másik mexikói exminiszterelnök, Vicente Fox is kifejezte aggodalmát Trumppal kapcsolatban, ő elmondta, hogy az elnökjelölt eddig nem csak a mexikóiakat sértette meg, hanem a Pápát, a kínaiakat, és szinte mindenkit, aki nem fehér, és nem amerikai.

A milliomos a mexikóiaknál csak a muszlimokat gyűlöli jobban. 2015 novemberében egy beszéde alatt elmondta, hogy szerinte egy nyilvántartást kellene vezetni arról, hogy melyik muszlim honnan érkezett, mivel foglalkozik, és mi a családi állapota. Amikor egy újságíró rákérdezett, hogy ez az irányelv miben különbözik a náci vonaltól, csak annyit válaszolt: mondja meg maga.

Sajnos az amerikai emberek többsége már nem tudja, hogy kinek higgyen, és mivel nagyon félnek a terroristáktól, egy olyan emberre is képesek szavazni, aki garantálja, hogy többet nem lesz egy darab terrortámadás az Egyesült Államokban. A héten nagy főlénnyel (46,6°-kal) győzött Donald Trump a nevadai jelölőgyűlésen, így egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy ő legyen a republikánusok elnökjelöltje. Mit gondoltok, meg fogják választani az Amerikai Egyesült Államok elnökének?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés