Kövess minket

Aztaa

Túladagolásban halt meg a férfi, aki Kanada első heroinboltját nyitotta

Megosztva

Túladagolásban meghalt az a férfi, aki Kanadában az első olyan boltot nyitotta, amelyben tesztelt heroint, kokaint, metamfetamint és MDMA-t árultak – írja a VICE.

Jerry Martin pénteken halt meg Vancouverben, néhány nappal azután, hogy élettársa, Krista Thomas szerint feltételezett fentanil-túladagolás miatt kórházba került. A férfi 51 éves volt. Bár Martin kezdetben túlélte a túladagolást, a családja végül úgy döntött, hogy lekapcsolják az életmentő gépekről, mivel nem volt esély a felépülésére.

Jerry úgy vélte, hogy az emberek öngyógyítják a traumájukat, és amíg ezt teszik, addig biztonságos ellátásra van szükségük” – mondta Thomas, hozzátéve, hogy a párjának is voltak traumái és sajnos visszaesett.

Azt nem tudni, hogy a férfi tudatosan használt-e fentanilt, vagy csak azzal szennyezett drogot használt, mindenesetre a saját boltja, a májusban nyílt The Drugs Store pont erre szakosodott, hogy úgy árulták a drogokat a vevőknek, hogy azt előtte tesztelték, hogy biztosan ne legyen benne fentanil. Az üzlet megnyitását követő 24 órán belül letartóztatták Vancouver Eastside belvárosában, a kanadai túladagolási válság epicentrumában. Ez volt az első ilyen bolt Észak-Amerikában, Martin tervei közt volt, hogy ismét megnyitja a boltját valahol máshol az országban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés