Kövess minket

Hiphop

Tyga karrierje főnixként éledt újjá

Jött a Taste és jött a régi Tyga

Megosztva

Forrás:

A kaliforniai Tyga 2008-ban került fel a radarra, amikor kiadta a Coconut Juice című számát, ezzel megszerezve a szerződését a Birdman vezette Cash Money Records-hoz – ott is Young Money-hoz hogy pontosak legyünk. Amint papírra került az aláírása, bebiztosította helyét a label krújának dalain, de még Chris Brown-nal is készített egy közös albumot. Jött 2012 és az átütő siker, a Rack City. Ki nem ismerné a számot, amelyben a suttogós intro után egy Mustard alapon születik meg a szóló karrierjének legsikeresebb trackje? Egy vállalható albuma volt még ezután, utána viszont veszélyes lejtmenetbe kezdett a rapper, amit mérgező kapcsolatok rugdostak a lejtőn, hogy idén nyáron végre az ív kifizetődő részére kerüljön.

[vembed youtube=”AE3yia1AJeQ” ]A toxikus kapcsolatok esetünkben a nőket jelentik, akikben nem volt hiánya Tyga-nak: eleinte kevésbé ismert (annál szemet megkapóbb) modellekkel randizott, életút tanácsadókkal, majd jött 2011-ben Blac Chyna, akivel közös gyermekük is született, King Cairo Stevenson, de 2014-ben szakítottak. Az újságírókat csontokkal bőségesen ellátó kapcsolatnak akkor szakadt vége, amikor állítólag Tyga magához ragadta Chyna Twitter accountját és kiírta a lány nevében, hogy haszonleső és megcsaló – legalábbis a modell elsőszámú gyanúsítottja Tyga volt. A rapper ezután sem a karrierjében lépett előre, inkább elkezdett barátkozni Kylie Jennerrel, aminek köszönhetően inkább lett Kardashian, mintsem előadó. A kapcsolatuk nyitott könyv lett a médiának, ezáltal a neve még inkább elpártolt a Rack City-től a celeb felé. Rengeteg rosszmájú poénnak adott táptalajt a tény, hogy Kylie ekkor még kiskorú volt, így a rapper jócskán hagyott felületet a hatereinek, hogy csámcsogjanak rajta. A Kardashian klánnál, mint köztudott mindig áll a bál, így az érzelmek a tetőfokukra hágtak, amikor Rob Kardashian elkezdett a Tyga ex, Blac Chyna-val járni – kicsi a celeb világ. A bili akkor borult, amikor kiderült, hogy Tyga megcsalta Kylie-t, Chyna Snapchaten bejelentette, hogy nem fizet gyerektartást, majd mikor a sztárpár szakított, Jenner összejött az Astroworld vidámparkot visszasíró Travis Scottal, akinek végül gyereket szült. Jelenleg nem sokat hallani a magánéletéről, amivel együtt tudunk élni, tekintve, hogy az utóbbi 7 évben egy karrierre elegendő pletykával gazdagodtunk.

[vembed youtube=”ScdQQfAjFTk” ]Nézzük, hogy eközben hogyan alakult a karrierje: első albumát, a No Introductiont közepesen gyenge siker koronázta, viszont a 2012-es másodikkal, a Careless World: Rise of the Last Kinggel már felkerült a toplista negyedik helyére. Az egy évvel később kiadott Hotel California-val ismét pazar teljesítményt nyújtott eladás téren, ekkor kapott hátszelet a publicitások területén is a Blac Chyna-val folytatott – akkor még jónak mondható – viszonya miatt. Ám a 2015-ben érkező The Gold Album: 18th Dynasty fel sem került már a toplistára, arról nem is beszélve, hogy a következő két projektje még gyengébben teljesített. Egy kis örömfolt mégiscsak volt a 2017-es, BitchImTheShit2-vel, mivel visszatért ahhoz a trapes, nyers és egyedi hangjára építő flowjához, amivel megkedveltük anno ezt a kaliforniai rappert – a Kanye, Pusha T, Vince Staples és Chief Keef közreműködések is ezt jelzik. Az idei Kyoto inkább R’n’B album volt, amit nehezen vett be a gyökeres Tyga fanok gyomra, arra talán elég volt, hogy belássa: hiába van elég magabiztossága ahhoz, hogy éneklős albummal jöjjön ki, jobban járna a rappel. Ezt észben tartva adta ki a Taste-t (Offset feature-rel ellátva), illetve a Swisht, amelyek beat ügyileg és hangzásban hasonlóak, de legalább visszahozták a régi fame-t Tyga-nak: mindkettővel felkerült a toplistákra, a Taste a megkapta a duplaplatina besorolást, a Youtube-on a két videót összesen több, mint 300 millióan látták.

[vembed youtube=”LjxulQ1bEWg” ]Tyga-nak nem jött be a celeb élet, nem tudott beilleszkedni a média vakuval megvilágított, Kardashian féle kirakat világába, pedig próbálkozott. Míg közszereplő énjét építette, a zene háttérbe vonult, most viszont úgy tűnik, hogy visszatért a régi énje, így végre ismét érdekes lehet, hogy mit ad ki a rapper, nem pedig csak legyintünk rá és leírjuk a projektjét.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés