Kövess minket

Aztaa

Unod a forralt bort? Ezeket a piákat ajánljuk a téli hónapokra

Ha már eleged volt a forralt borból, újíts ezekkel.

Megosztva

Forrás:

A forralt bort általában fahéjjal, szegfűszeggel, korianderrel vagy esetleg gyömbérrel, borssal készítik. Télen, de olykor már november közepén is nagy divatja van a fogyasztásának, de könnyen lehet, hogy egy idő után ráun az ember. Hiába a téli hónapok tradicionális alkoholos itala, kell néha az újítás. Ezért is szedtünk össze néhány hasonlóan bódító italt, hogy meg legyen a lehetőségetek, ha váltani szeretnétek.

Ha szeretnétek a hagyományos piáknál maradni, amik esetleg nem a téli hónapokra vannak kitalálva, akkor próbáljatok rá a forralt sörre. Igen, ilyen is létezik. A recept:

fél liter sör

fél dl tejszín

1 tojás sárgája

őrölt fahéj (csipetnyi)

fél dl rum vagy rumaroma

két evőkanál porcukor

szegfűszeg

Forrás:

A sört tedd fel melegedni, közben a tojássárgáját keverd ki a porcukorral. A tojás és porcukor keverékhez öntsd hozzá a fűszereket és a tejszínt, majd ezt a gyönyörű kombót szépen lassan öntsd hozzá a forrásban lévő sörhöz. Ezután forralt fel ismét és töltsd hozzá a rumot, majd forrón – a fahéjjal picit megszórva – mehet is a bendőbe.


Ha szeretnétek igazán megmenni, akkor prezentáljuk nektek az angol puncsot. Íme a hozzávalók:

5 dl konyak

5 dl rum

1 reszelt citrom héja

3 citrom leve

30 dkg kockacukor

1,5 liter forró víz

Az a konyak-rum kombó biztosan erős hatást fog kiváltani az elfogyasztójában, úgyhogy csak óvatosan. Ha egy picit szeretnétek lájtosabbra venni a figurát, akkor íme narancsgrog:

4 db lédús narancs

1,5 dl rum

1 citrom

3 dl fekete tea

5 evőkanál cukor

Ha eleget lett már a rumból és szeretnétek mondjuk bepálinkázni, akkor arra is van recept. Kitalálták ugyanis a forró almalevet pálinkával:

2 dl almalé

1 csipet fahéj

1 dl víz

0,5 dl almapálinka

1 narancs leve

bármilyen méz

Ezek azok a piák, amik azért tutira megéreztetik a hatásukat még egy kevesebb mennyiség után is. Ha ugyan szakítanál a hagyományos forralt borral, de szeretnél mégis valami jól bevált téli ital után nyúlni, akkor az alkoholos forró csokit neked találták ki. Ez annyiban különbözik az átlagos társától, hogy némi rummal turbósítod fel azt, tehetsz a tetejére tejszínhabot és esetleg csoki reszeléket.

Forrás:

És most jöjjön a joker, ami ugyan nem teljesen forralt bort helyettesítő – mivel maga is egy forralt bor típus -, de ha ezt elkészítitek, tutira kijelenthető: a legerősebb téli, forró piát csináltátok. Ez nem más, mint a Glögg, a svéd forralt bor. Többféleképpen is el lehet készíteni, próbáljuk a legpusztítóbbat lehozni:

7 dl vörösbor

5 dl brandy vagy vodka

1 rúd fahéj

15 dkg cukor

10 darab kardamom mag

fél narancs héja

fél csésze mandula

fél csésze mazsola

5 darab szegfűszeg

5 darab aszalt füge

Elvileg elég a fentebb felsoroltakat összeönteni, majd 45 percig, nagyon alacsony hőmérsékleten melegíteni, de nem szabad forralni. Elismerjük, hogy ugyan ez is egyfajta forralt bor, de ha ezt valaki elkészíti, elfogyasztja akkor ott kő kövön nem marad. Ajánljuk, hogy előbb azokkal a receptekkel kezdje a forró alkoholos italok készítését, amivel kezdtük a cikket, az utolsó legyen inkább a hab a tortán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés