Kövess minket

Aztaa

Ye felkérte Donald Trumpot, hogy induljanak együtt 2024-ben

Megosztva

Napokkal azután, hogy Ye (korábbi nevén: Kanye West) kvázi bejelentette, hogy 2024-ben ismét elindul az amerikai elnöki pozícióért, a rapper és producer meg is találta a személyt, akivel szerinte együtt esélyük lenne behúzni a győzelmet. Az illető nem más, mint az USA előző elnöke, Donald Trump, aki szintén nemrég erősítette meg ’24-es indulási szándékát.

Egy közös Kanye és Trump indulás abból a szempontból logikus lenne, hogy mindketten erősen jobboldali nézeteket valló személyek, de az talán kevésbé lenne ideális, hogy legalább ennyire megosztóak is. Trumpot például még a Republikánus pártra szavazók közel 10%-a is elutasítja, Ye-t pedig vélhetően még ennél is többen. A politikai ambícióit nem feladó Ye korábban többször találkozott az akkor még regnáló elnökkel és büszként hordta a „Make America Great Again” sapkáját is.

Mint Ye a Twitter posztjában írja, először járt Trump floridai birtokán, ahol épp esett az eső. „Nem hiszem el, hogy eddig várattam Trump elnököt, ráadásul farmerben voltam” – írta, majd hozzátette, hogy megkérdezte az ex-elnököt, hogy mit szólna hozzá, ha együtt indulnának. Azt nem árulta el, hogy mi volt Trump válasza, helyette a követőit szavaztatta meg. Szerintük amúgy Trump igent mondott.

Kanye West 2020-ban már elindult az amerikai elnökválasztáson, akkor kemény 60 ezer szavazatot kapott azaz még a fél százalékot sem érte el. Ezek után nem biztos, hogy Trumpnak nagyon szüksége van Ye szavazóira, pláne, hogy jelenleg épp antiszemita megszólalásai miatt tépik épp szét.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés