Kövess minket

Aztaa

Az adidas vezetője szerint Kanye „nem gondolta komolyan” az antiszemita megjegyzéseit

Megosztva

Bjørn Gulden, az adidas vezérigazgatója „nagyon szerencsétlennek” nevezte Kanye West tavaly tett antiszemita megjegyzéseit, hozzátéve, hogy nem hiszi, hogy a zenész és tervező komolyan gondolta, amit mondott.

Gulden az In Good Company című norvég podcastban beszélt, ahol többek közt Ye sértő megjegyzéseiről és az adidas és YEEZY közötti üzleti kapcsolat végéről kérdezték. Gulden 2023 elején lett az Adidas vezérigazgatója, akkor még a Pumánál dolgozott, amikor az adidas tavaly véget vetett a YEEZY-vel való hétéves kapcsolatának.

Szerintem Kanye West az egyik legkreatívabb ember a világon” – mondta Gulden. „Mind a zenében, mind pedig abban, amit én utcai kultúrának nevezek. Szóval rendkívül kreatív, és Adival együtt létrehozta a YEEZY-vonalat, ami nagyon sikeres volt. Aztán, mint kreatív emberek, tett néhány nyilatkozatot, ami nem volt olyan jó. És ez arra késztette Adit, hogy felbontsa a szerződést és visszavonja a terméket. Nagyon sajnálatos, mert nem hiszem, hogy komolyan gondolta, amit mondott, és nem hiszem, hogy rossz ember lenne – csak ez így jött le. Ez azt jelentette, hogy elvesztettük ezt az üzletet. A történelem egyik legsikeresebb kollaborációja – nagyon szomorú. De ismétlem, amikor harmadik féllel dolgozol, ez megtörténhet. Ez a játék része. Ez megtörténhet egy sportolóval, megtörténhet egy előadóművésszel. Ez az üzlet része.”

A YEEZY jelentős szerepet játszott az adidas bevételeiben, becslések szerint az éves eladások 10%-át tette ki. A szakítás óta több „készletkisöprés” is történt a megmaradt cipőkből, melyek eladásából Ye is részesül, de jótékonykodásra is jut belőle.

(The Guardian)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés