Kövess minket

Hiphop

Dr. Dre szerint az N.W.A. sosem volt gengszter rap, csak hardcore hiphop

Megosztva

Itt van pár újabb érdekes részlet Dr. Dre Hart To Heart interjújából. A producer és rapper Kevin Hart-tal való beszélgetéséből korábban kiemeltük, hogy mi vezetett a The Chronic létrejöttéhez, és hogy miért utasította vissza a Michael Jacksonnal való közös munkát, most pedig arra az érdekességre világítanánk rá, hogy Dre sosem értett egyet a „gangsta rap” megnevezéssel, amit anno ráaggattak az N.W.A.-re.

Egyébként sosem szerettem, hogy úgy hívják, ‘gangsta rap’” – kezdte Dre. „Nem azért kezdtünk bele, hogy ezt csináljuk. Mi csak hardcore hiphopot csináltunk. Ennyi az egész. Nem tudom, miért kapta ezt a címet, vagy ki adta neki ezt a címet. Nem tudom, hogy ki a fasz volt az, de nem mi voltunk azok.”

Dre szerint tehát az N.W.A. „hardcore hip-hop” zenét csinált.

Mi csak hagytuk, hogy így nevezzenek minket, de nem mi döntöttünk így. Mi nem így hívtuk, csak hip-hopot csináltunk. Hardcore Hip Hopot” – tette hozzá.

A gengszter rapet amúgy eredetileg „reality rap”-nek hívták a véleményformálók, ugyanis a stílus első pionírjai, Schoolly D és Ice-T az utcai realitásokról rappeltek.

Az interjú egy másik pontján Dre a modern hiphop zenéről is kifejtette a véleményét, ügyelve arra hogy ne hangozzon boomernek.

Hadd mondjak valamit. A hip-hop az, ami. Bárki, aki most a hip-hop állapotáról beszél, és negatívan beszél róla, úgy hangzik, mintha valaki kibaszott nagyapja lenne. Értitek, mit mondok? Pontosan ez a helyzet. A hip-hop fejlődik. Ha nem tetszik, ne hallgassátok.”

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés