Kövess minket

Aztaa

Zacher Gábor: „Valamilyen enyhítésre a marihuánával kapcsolatban mindenképp szükség van”

Megosztva

Zacher Gábor szerint túl szigorúak a magyar törvények a marihuánával kapcsolatban – a magyar főorvos erről Mutasd magad! című műsorban beszélt részletesen.

Az interjúban elsőként az energiaitalok károsságának témája merült fel, ezzel kapcsolatban Zacher elmondta, hogy egy doboz energiaital semmivel sem károsabb, mint a kávé, mindkettőben koffein van, szimplán az adagolásra kell figyelni.

„Nem az extremitásokból kell kiindulni, hanem itt is arról szóljon a dolog, hogy magyarázzuk el a gyereknek, hogy 14 év alatt ne, de 14 és 18 év között egy doboz energiaital, nagyjából 80 milligram koffein semmilyen káros hatással nem bír. Ja, és tanuljunk meg egy fontos mondatot: egyet igyál. Ennyi.”

A főorvos elmondta, hogy nem tetszik neki, hogy itt is inkább a tiltásra hagyatkozna a kormány, ahelyett, hogy felvilágosítás zajlana.

A drogokra rátérve Zacher leszögezte, hogy ő sosem mondta, hogy legalizálni kéne a marihuánát, de azt igen, hogy orvosi használatra szükség lenne és utána enyhíteni kéne a büntetéseket is a rekreációs fűhasználóknál. Mint elmondta a dekriminalizációra azért van szükség, mert Magyarországon az évi nyolcezer kábítószeres ügy fele abból van, hogy valakinél csekély mennyiségű füvet találnak. A beszélgetés végén Zacher azt is elmondta, hogy nincs olyan, hogy „kemény drog”, ezt csak elterjedt a közbeszédben, és a kapudrog teória is megbukott, senkiből nem lesz csak azért heroinista, mert elszív egy füves cigit.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés