Kövess minket

Hiphop

Letartóztattak egy férfit a 2Pac gyilkossággal kapcsolatban

Megosztva

A Las Vegas-i rendőrség letartóztatott egy férfit Tupac Shakur meggyilkolásával kapcsolatban. Duane „Keffe D” Davist péntek kora reggel tartóztatták le – tudósít az Associated Press. Halálos fegyverrel elkövetett gyilkosság vádjával néz szembe.

Davis a Compton Crips egykori tagja és a néhai Orlando Anderson nagybátyja, akit korábban Shakur meggyilkolásának gyanúsítottjaként azonosítottak, de soha nem vádolták meg semmilyen bűncselekménnyel, azóta pedig el is hunyt egy lövöldözésben. Idén júliusban a rendőrség házkutatási parancsot hajtott végre Davis otthonában, ahol a rapper halálával kapcsolatos személyes feljegyzéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat kerestek.

Keefe D ‘Pac állítólagos gyilkosának, Orlando Andersonnak a nagybátyja, és többször beismerte interjúkban, hogy szerepet játszott a rapper 1996-os meggyilkolásában, sőt még könyvet is írt a történésekről. Mint korábban írtuk, a szóban forgó férfi, Keefe D, többször lenyilatkozta, hogy ott ült abban az autóban, amelyből leadták 2Pac-ra a később a halálát okozó lövéseket, sőt, ő adta Orlando Anderson kezébe a fegyvert. Ezáltal Keefe D bűnrészes lehet a rapper meggyilkolásában, de a rendőrségnek konkrét bizonyítékokra is szükségük volt, mielőtt őrizetbe vehették. Emiatt történt a házkutatás, melynek során laptopokat, és több tárgyat, például pisztolygolyókat foglaltak le. Utóbbinál egy igazságügyi szakértő vizsgálta meg, hogy esetleg közük lehet a 2Pac gyilkossághoz, de később kiderült, hogy a golyók nem egyeznek a töltényhüvelyekkel, amelyeket az eredeti tetthelyen találtak. Egyes feltételezések szerint Keefe D pénzt is csinálhatott a 2Pac gyilkosságból.

Augusztusban az ügyészség elég magabiztos volt, hogy Keefe D-t végül meg tudják gyanúsítani bűnrészséggel, úgy tűnik igazuk lett.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés